Využite nový Účet POHODA pre bezpečnejšie a pohodlnejšie jednotné prihlasovanie k službám a aplikáciam STORMWARE

Otázky a odpovede pre ekonomický systém POHODA



otázka

Po prenose POHODY na nový počítač nie je možné otvoriť žiadnu účtovnú jednotku. Vždy sa zobrazí chyba:#3024 Could not find file ... Prečo?

odpověď

Takéto správanie je spôsobené chybne zvoleným postupom pri prenose údajov do novo nainštalovanej POHODY Pokiaľ najprv načítate systémovú databázu, prenesie sa zoznam firiem s odkazmi na jednotlivé databázové súbory. Samotné databázy účtovných jednotiek načítanie systémovej databázy nenahrá. Súbory, na ktoré je odkazované, ešte neexistujú, preto sa zobrazuje zmienená chyba #3024.

Aby všetko fungovalo správne, je nutné najprv vytvoriť novú systémovú databázu:
Povelom Zavrieť agendu (ikonka s dverami na štandardnej lište úplne vľavo, alebo klávesovou skratkou Ctrl + F4) sa dostanete do štandardného menu, bude zobrazená informácia: POZOR – Nie je otvorené žiadne účtovníctvo!
Tu použite povel Súbor/Zálohovanie/Načítať systémovú zálohu

V sprievodcovi zvoľte poslednú voľbu Vytvoriť novú systémovú databázu a potvrďte tlačidlom Dokončiť.

Teraz použite voľbu Súbor/Účtovné jednotky, automaticky sa spustí Sprievodca zavedením účtovnej jednotky.
V sprievodcovi zvoľte v sekcii "B. PREVOD EXISTUJÚCICH ÚDAJOV" voľbu Hromadný prevod databáz a kliknite na Ďalej.

Pomocou ikony s tromi bodkami na konci poľa vyberte priečinok Data.
Názov priečinku môže byť iný dôležité je, aby vybraný priečinok obsahoval .mdb súbory s jednotlivými databázami účtovných jednotiek. Keďže ide o výber priečinku, nie sú zobrazované súbory, iba priečinky a zástupcovia.

Tlačidlom Vybrať priečinok sa prepíše cesta do poľa, kliknite na tlačidlo Ďalej.

Na tretej strane je možné určiť, či sa majú presunúť i práva, úlohy, mServer a užívateľské zostavy (pokiaľ je vedľa priečinku Data i priečinok TiskSk, automaticky sa doplní cesta), stlačte tlačidlo Ďalej.

Na štvrtej strane je zobrazený zoznam účtovných jednotiek, ktoré sa dajú načítať. Štandardne sa prenášajú všetky. Šedé riadky obsahujú databázy vytvorené najnovšou verziou, takéto účtovné jednotky nepôjde načítať pokiaľ nebude program aktualizovaný na rovnakú alebo novšiu verziu ako je účtovná jednotka (odporúčame inštalovať vždy najnovšie dostupné aktualizácie). Tlačidlom Ďalej spustíte prevod jednotlivých databáz.

Po Dokončení prevodu budú všetky účtovné jednotky funkčné.  

 

Pomohla Vám tato odpověď?   Ano Ne Nevím